Ga jij het avontuur aan?

Meld je aan
voor
seizoen 1!

Van 27 juli t/m 4 augustus 2024 vinden de opnames plaats van seizoen 1 van De Uitverkorene. Ben jij erbij? Meld je dan vandaag nog aan voor het avontuur van je leven.

In het kort

De Uitverkorene
uitgelegd

Negen kandidaten spelen opdrachten om daarmee een geldpot veilig te stellen. Het lot van de kandidaten ligt echter in handen van één van hen: de Uitverkorene. Deze voor de anderen onbekende kandidaat zal namelijk alle belangrijke keuzes maken in naam van de groep.

Zo bepaalt de Uitverkorene onder andere het geldbedrag dat er met een opdracht veiliggesteld kan worden en wat de teamverdeling of speelvolgorde wordt, maar mogelijk ook welke kandidaat er aan het einde van de aflevering het Eliminatieduel speelt. En nog véél meer!

Een waardevolle en machtige rol dus, die je maar beter niet verknalt. Doe je dat wel, dan zou het zomaar kunnen dat de rest van de groep de rol van de Uitverkorene aan het einde van de aflevering aan een ander toewijst, in de hoop dat die het er beter van af brengt…

Moment van de waarheid

Rapport & Eliminatie

Iedere aflevering wordt het Rapport opgemaakt. Daarbij mag iedere kandidaat zogeheten keuzemunten inzetten op anderen. De kandidaat waarop de meeste keuzemunten zijn ingezet, belandt in het Eliminatieduel.

Iedere kandidaat start het seizoen met tien keuzemunten, die naar eigen inzicht ingezet mogen worden door het seizoen heen. Er kunnen ook meer keuzemunten verdiend worden.

Ook heeft de groep de mogelijkheid om de Uitverkorene individueel en anoniem te beoordelen. Vinden ze dat deze goede keuzes maakt, dan volgt een Positief Rapport. De Uitverkorene blijft dan in zijn rol en mag dan één kandidaat aanwijzen voor het Eliminatieduel. De andere kandidaat wordt bepaald door de groep. Ook krijgen de kandidaten die een Positief Rapport hebben uitgebracht twee extra keuzemunten cadeau.

Bij een Negatief Rapport wisselt de Uitverkorene en mag de groep twee kandidaten voor het Eliminatieduel aanwijzen. In beide gevallen geldt: de kandidaat die dat duel verliest, valt af.

Gamechanger

Troef "De Blokkade"

Ook De Uitverkorene kent een troef die het spel behoorlijk op scherp kan zetten: de Blokkade.

Wanneer een kandidaat deze troef inzet, kan deze het Rapport van een kandidaat naar keuze buitenspel zetten. Alle door die persoon ingezette keuzemunten én de beoordeling van de Uitverkorene wordt dan buiten beschouwing gelaten. 

Een machtige troef dus, die zomaar het verschil kan zijn tussen de volgende aflevering en eliminatie. 

Scroll naar boven