Kijk nu
seizoen 1 & 2
op YouTube!

In het kort

ENIGMA
uitgelegd

ENIGMA is een reality spelprogramma waarin de kandidaten tot het psychologische uiterste gedreven worden in de zoektocht naar hun duopartner. Uiteenlopende opdrachten stellen je als kandidaat op de proef op het gebied van kennis, behendigheid en snelheid, waarmee je niet alleen geld en troeven, maar óók hints in de richting van je duo kunt verdienen. En dat is niet geheel onbelangrijk. Want hoe eerder je achter de identiteit van je partner komt, hoe zekerder je bent van je positie in het spel.

Gamechangers

Troeven

Gedurende het spel zijn er troeven te verdienen tijdens de opdrachten. Deze versterken de positie van een kandidaat ten nadele van een ander. Krachtige wapens dus, die het verschil kunnen maken tussen eliminatie en het voortzetten van het avontuur. We hebben twee troeven:

Voordeel
Het Voordeel geeft een kandidaat het recht om één medekandidaat aan te wijzen die bij de eerstvolgende Balans verplicht geld op hem moet spreiden. Het ‘slachtoffer’ ontdekt dit echter pas wanneer deze de Balans gaat opmaken en zal dus naar alle waarschijnlijkheid zijn keuzes ter plekke moeten bijschaven.

Kraak
De Kraak is een machtig wapen. Een kandidaat die de Kraak in het bezit heeft, mag na afloop van een opdracht de verdiensten van een medekandidaat naar keuze ‘kraken’. Heeft een medekandidaat zojuist 600 euro verdiend bij een opdracht, maar wordt deze gekraakt? Dan gaat de volledige 600 euro naar de persoon die deze heeft ingezet.

Het moment van de waarheid...

De Balans &
Eliminatie

Iedere aflevering wordt ‘de Balans opgemaakt’. Hierin spreid je als kandidaat al het verdiende geld van die aflevering over die kandidaten waarvan je denkt dat ze je partner kunnen zijn. Zeker van je zaak zijn is daarbij cruciaal, want het duo dat gezamenlijk het minste geld in hun kluizen heeft na het opmaken van de Balans, wordt onverbiddelijk geëlimineerd.

Scroll naar boven